Χριστουγεννιάτικο Χορευτικό Παραμύθι: “Οι μάγισσες που μισούσαν τα κάλαντα” (Διασκευή της “Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” του Ε. Τριβιζά)

Φέτος η Σχολή μας ετοίμασε μια έκπληξη για τις πιο όμορφες γιορτές του χρόνου! Ένα χριστουγεννιάτικο χορευτικό παραμύθι που παρουσιάσαμε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Νέας Αρτάκης την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.

…Μια χιονισμένη παραμονή Πρωτοχρονιάς 4 κακές μάγισσες που μισούσαν οτιδήποτε είχε μέσα του τη συλλαβή “καλα” και κυρίως τα κάλαντα, αποφάσισαν να χαλάσουν τις γιορτές και να σταματήσουν τα τραγούδια και τους χορούς για πάντα. Κλέβουν τις φωνές των παιδιών και τις φυλακίζουν σε χρωματιστά μπαλόνια τα οποία κρύβουν καλά στο σκοτεινό, στοιχειωμένο κάστρο τους. Απο εκεί ξεκινάει το μακρύ ταξίδι των παιδιών που ψάχνουν τις φωνές τους και συναντούν στο διάβα τους εμπόδια αλλά και βοήθεια για να φτάσουν στην κορυφή. Θα προλάβουν τα παιδιά να βρουν εγκαίρως τις φωνές τους και να σώσουν τις γιορτές; Θα γλιτώσουν τα καλικαντζαράκια από τις μάγισσες; Θα προλάβει ο Άη Βασίλης φέτος να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά;…

Φέτος, για πρώτη φορά προσπαθήσαμε μέσα σε τόσο μικρό χρόνικο διάστημα να ετοιμάσουμε μια ολοκληρωμένη παράσταση στην οποία συμμετείχε όλη η Σχολή, από τους πολύ μικρούς μας μαθητές που μόλις πριν 2 μήνες ξεκίνησαν μέχρι τους πιο μεγάλους. Αυτό το εγχείρημα ήταν ένα δύσκολο στοίχημα για εμάς και τα παιδιά! Δουλέψαμε σκληρά, ετοιμάσαμε χορογραφίες σε 2 μόλις μήνες, κουραστήκαμε, αγχωθήκαμε αλλά ταυτόχρονα διασκεδάσαμε, μάθαμε πολλά πράγματα, μπήκαμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων από νωρίς και το ευχαριστηθήκαμε! Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να μας δικαίωσε και να άξιζε ο κόπος ο όλων μας και κυρίως των παιδιών!

Πάντοτε, στο τέλος των παιδικών παραμυθιών, το καλό κυριαρχεί και με αυτή την ευχή θα αποχαιρετήσουμε το 2015! Να κυριαρχεί πάντα το καλό στις ζωές όλων μας και να ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες ενωμένοι και αγαπημένοι! Καλές γιορτές σε όλους, και με υγεία και οικογενειακή ευτυχία να υποδεχτούμε το νέο έτος!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ