Η Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Παρασκευή Υφαντή» λειτουργεί από το 1993 στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας και διευθύνεται από τη διπλωματούχο καθηγήτρια χορού Παρασκευή Υφαντή (πλήρες Βιογραφικό)

Είναι σχολή χορού αναγνωρισμένη από το Κράτος (Υπουργείο Πολιτισμού) και μέλος του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε (www.sisxe.com), δηλαδή διαθέτει ειδική άδεια τόσο για τις κτηριακές της εγκαταστάσεις όσο και για τις πιστοποιημένες γνώσεις της Διευθύντριας της Σχολής. Είναι επίσης εγκεκριμένη Σχολή της Royal Academy of Dance (RAD) της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου καθώς και της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού Pancho Vladigerov της Σόφιας-Βουλγαρίας (Σύστημα Vaganova).

Αποτελεί επίσημο εξεταστικό κέντρο μπαλέτου της RAD (Αγγλικό σύστημα), καθώς και της μεθόδου της AGRIPPINA VAGANOVA (Ρώσικο σύστημα), ενώ φροντίζουμε για τους μαθητές μας να γνωρίσουν από κοντά πώς δουλεύουν στις Ανώτερες επαγγελματικές σχολές μπαλέτου, φιλοξενώντας τακτικά στη σχολή μας καταξιωμένους καθηγητές της RAD για να ενισχύσουμε την κλασική τους παιδεία. Ακόμη, μεριμνούμε για την πιστοποίηση των γνώσεών τους συμμετέχοντας κάθε χρόνο στις εξετάσεις Βρετανικής Ακαδημίας Χορού.

Κατά τη διάρκεια κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς διοργανώνουμε στη σχολή μας ανοιχτά χορευτικά μαθήματα για να έχουν οι γονείς την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρόοδο των παιδιών τους και μέρος της δουλειάς που κάνουν στην αίθουσα διδασκαλίας.

Είναι η μοναδική σχολή χορού σε όλη την Εύβοια που συμμετέχει σταθερά κάθε χρόνο στα Φιλανθρωπικά Χορευτικά Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε στο θέατρο του Κέντρου Τεχνών Χαλανδρίου ενισχύοντας με την παρουσία των παιδιών το φιλανθρωπικό σκοπό αυτής της πανελλήνιας διοργάνωσης και αποκομίζοντας κάθε χρόνο τις πιο όμορφες χορευτικές εμπειρίες.

Συνοδεύουμε τα παιδιά σε επιμορφωτικά σεμινάρια κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνων χορών που γίνονται από διακεκριμένους καθηγητές και χορογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σκοπός μας είναι να παρακολουθούν οι μαθητές μας τις νέες τάσεις στο χώρο της τέχνης του χορού, αλλά και να αναπτύσσουν τη συνεργασία και την επικοινωνία με άλλα παιδιά, ανταλλάσοντας ιδέες και τεχνικές.

Διοργανώνουμε ψυχαγωγικές εκδρομές για να παρακολουθήσουμε μαζί με τους μαθητές της σχολής μας παραστάσεις χορού (Θέατρο Badminton, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α), με σκοπό να τους μεταδώσουμε όχι μόνο την επιστημονική γνώση αλλά κυρίως το ήθος και την κουλτούρα που χρειάζεται να έχει ένας χορευτής.Συμμετέχουμε ενεργά κάθε Καλοκαίρι στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας (Κυζίκεια), παρουσιάζοντας όλα τα είδη χορού. Τέλος, η σχολή μας διοργανώνει παραστάσεις όπου όλα τα παιδιά έχουν τη χαρά να παίρνουν μέρος και να εκφράζονται μέσα από τον χορό, μπροστά σε κοινό.

Η διευθύντρια της σχολής Παρασκευή Υφαντή φροντίζει για τη συνεχή επιμόρφωση και τη διαρκή ενημέρωση της ίδιας αλλά και των συνεργατών της, συμμετέχοντας σε σεμινάρια, διαλέξεις, εκδηλώσεις.

Όλα αυτά τα 20 χρόνια είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά, στηρίζοντάς τα με δραστηριότητες εντός και εκτός σχολής, ώστε να τα ενθαρρύνουμε συνεχώς να πλησιάσουν το όνειρό τους, να γίνουν σωστοί, ολοκληρωμένοι χορευτές – χορεύτριες, μέσα από ένα ανθρώπινο, φιλικό και κυρίως υπεύθυνο περιβάλλον.