Ποια είναι τα οφέλη του χορού στη νηπιακή, παιδική & εφηβική ηλικία;

  • Γνωριμία του παιδιού με τη μουσική, το ρυθμό & την κίνηση.
  • Διευρύνει τη φαντασία & τη δημιουργική έκφραση.
  • Συμβάλει στην κοινωνικοποίηση, τα παιδιά κάνουν φίλους, παίζουν, διασκεδάζουν & μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά.
  • Ασκείται όλο το σώμα, το παιδί μαθαίνει να στέκεται & να περπατάει σωστά αποκτώντας με τον καιρό αρμονία στην κίνηση & ευλυγισία. Χορεύοντας ενεργοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, δυναμώνει ο κορμός, τα πόδια, η πλάτη & τα χέρια, μακραίνει ο λαιμός & διατείνονται οι μύες.

  • Ο χορός απομακρύνει το καθημερινό άγχος & ενισχύει τη μνήμη
  • Ο μαθητής διδάσκεται να ελέγχει το σώμα του, σταδιακά αποκτά ένα όμορφο γυμνασμένο κορμί & άριστη φυσική κατάσταση. Η ευλυγισία & ο έλεγχος του σώματος βοηθάει στη μείωση της πιθανότητας τραυματισμών και από άλλες αθλητικές δραστηριότητες που έχουν τα παιδιά.
  • Αυξάνει τη συγκέντρωση, αναπτύσσει το αίσθημα της πειθαρχίας.
  • Βοηθάει στην καταπολέμηση μικρών μυο-σκελετικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζουν μαθητές στην παιδική ηλικία.
  • Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις, παραστάσεις, ανοιχτά μαθήματα τονώνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών & τους δημιουργεί όμορφες αναμνήσεις.

Ο ΧΟΡΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ & ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ!

Όταν χορεύουμε δεν κάνουμε αυτόματες κινήσεις μηχανικά, όπως όταν κάνουμε ποδήλατο ή όταν χρησιμοποιούμε κάποιο όργανο γυμναστικής. Ο χορός και ειδικά η απόδοση μιας δομημένης χορογραφίας απαιτεί σκέψη, ενεργοποίηση πολλών διανοητικών διεργασιών, συντονισμό και μνήμη. Ο χορός είναι καλλιτεχνική έκφραση, ταξιδεύει, ηρεμεί και εξευγενίζει την ψυχή.

 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΧΟΡΟ;;;

Πολλοί γονείς, ειδικά στη χώρα μας, όταν ακούνε για χορό, φαντάζονται μικρές χαριτωμένες μπαλαρίνες με ροζ tutus να πατούν στις μύτες των ποδιών τους. Ο χορός δεν είναι μόνο αυτό! Εκτός από το κλασικό μπαλέτο, το οποίο βεβαίως αφορά και τα δύο φύλα, υπάρχουν δεκάδες άλλα είδη μοντέρνου χορού, το δημοφιλές hip hop, το break dance, οι latin & ευρωπαϊκοί χοροί, καθώς και μίξεις αυτών σε διάφορα νέα είδη funky, modern jazz, freestyle, dubstep και πολλά άλλα! Για ποιο λόγο λοιπόν τα αγόρια να μην κάνουν χορό όταν έχουν τόσες επιλογές; Φροντίστε να επιλέξετε σχολές χορού που φροντίζουν να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις και διατηρούν τμήματα για όλα τα γούστα!

 Μην ξεχνάτε:

ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ:

Ο χορός είναι κίνηση και άσκηση μαζί, έχει συγκεκριμένους κανόνες και τεχνική, χρησιμοποιεί την επανάληψη χορευτικών βημάτων για εκμάθηση & εξάσκηση. Απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση από το δάσκαλο χορού για την αποφυγή τραυματισμών και τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών. Ένας καθηγητής με γνώσεις και εμπειρία μπορεί να εντοπίσει τα λάθη τεχνικής και να αποτρέψει την εμφάνιση προβλημάτων. Ειδικά όταν το παιδί πρόκειται να ανέβει στις pointes, μόνο ο άριστα καταρτισμένος δάσκαλος μπορεί να κρίνει την ανατομία του παιδιού & το αν έχει αποκτήσει τη δύναμη στους μύες του που απαιτείται γι’ αυτήν του την εξέλιξη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι ο χορός δεν έχει ηλικία, μη διστάζετε να ξεκινήσετε να χορεύετε, βάλτε μια φιγούρα, μια πιρουέτα στην καθημερινότητά σας και θα νιώσετε αμέσως πιο ελεύθεροι και πιο ευτυχισμένοι!

Εύα Καλαβρή