Ξεκινήσατε Hip-hop; Κάνατε πολύ καλά! Αμέσως θα καταλάβετε ότι εκτός από πολύ διασκεδαστικό αποτελεί και καλή άσκηση για όλο το σώμα και δυναμώνει τους μύες!

Μην ανησυχείτε αν στην αρχή νιώθετε «έξω από τα νερά σας», αν βλέπετε ότι δεν τα καταφέρνετε ή σας φαίνεται δύσκολο.. Θέλει υπομονή και επιμονή και αμέσως μόλις καταλάβετε τα πρώτα βασικά θα δείτε τη διαφορά!

Σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για να γίνετε καλύτεροι:

Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια

Άνετη αθλητική ενδυμασία, φόρμα και t-shirt. Αν κάνει κρύο μπορείτε να φορέσετε μια ζακέτα φούτερ επάνω από το κοντομάνικο μπλουζάκι σας, ώστε εύκολα να τη βγάλετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος αφού ζεσταθείτε.

Μην παρασύρεστε από τα διάφορα video clips που έχετε παρακολουθήσει, ψάχνοντας στη ντουλάπα σας για τα πιο φαρδιά ρούχα και τα πιο ογκώδη αξεσουάρ! Σίγουρα δεν θα σας βολέψουν, ενώ τα αξεσουάρ στο μάθημα συνήθως δεν επιτρέπονται για την αποφυγή τραυματισμών.

Τα παπούτσια σας θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε αθλητικά (όχι τύπου all star). Μάλιστα θα πρέπει να τα δένετε και πολύ καλά για να μην επιβαρύνετε τα γόνατά σας. Όσοι από εσάς έχετε μακριά μαλλιά ας έχετε μαζί σας και ένα λάστιχο για τα μαλλιά, γιατί υπάρχει περίπτωση να σας ενοχλήσουν όταν χορεύετε.

Μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας:

1. Διατηρείτε σωστή στάση σώματος

Ελαφρώς λυγισμένα γόνατα, σώμα χαμηλά προς το έδαφος, λεκάνη μπροστά, χαλαρό στήθος, δυνατή πλάτη και χέρια… Μερικοί βασικοί κανόνες κατάλληλης στάσης για το hip-hop και σίγουρα προτάσεις από θα ακούτε συνέχεια από το δάσκαλό σας. Μην τις αγνοείτε! Είναι σημαντικές για να μπορέσετε να κινείστε γρήγορα, με το απαιτούμενο στυλ και παράλληλα να γυμνάζεται το σώμα και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.

2. Μην παραλείπετε μέρη του μαθήματος

Να κάνετε προθέρμανση (ζέσταμα) στην αρχή του μαθήματος και διατάσεις στο τέλος. Πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του δασκάλου σας, το ζέσταμα είναι πολύ βασικό για την προσαρμογή του σώματος και την καλύτερη απόδοση του εύρους των κινήσεων και οι διατάσεις – χαλάρωμα βοηθούν στην ευκολότερη αποκατάσταση του σώματός σας και στην αποφυγή πόνων «πιάσιμο» στους μύες.

3. Να είστε χαλαροί & συγκεντρωμένοι

Μην αγχώνεστε αν κάποια κίνηση δεν καταλάβατε, αν μέρος της χορογραφίας σας διαφεύγει, αν οι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα… Θυμηθείτε ότι καταρχάς ξεκινήσατε για να μάθετε, αν τα ξέρατε ήδη δεν χρειαζόσασταν μάθημα! Να είστε χαλαροί και πάνω απ’ όλα να το διασκεδάζετε!

4. Αν είστε αρχάριος: δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο να συνηθίσει

Όπως είπαμε και στην αρχή χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Δώστε χρόνο στο σώμα και το μυαλό σας να προσαρμοστεί ειδικά αν έχετε μικρή εμπειρία μην πανικοβάλλεστε με την εικόνα σας στον καθρέφτη! Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο να αφομοιώσει τις νέες κινήσεις και τα βήματα που μαθαίνει και εσείς χρειάζεστε χρόνο για να συνηθίσετε το στυλ του χορού αυτού.

Μετά το μάθημα… και μέχρι το επόμενό σας μάθημα:

Practice!

Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως. Με την παρακολούθηση των μαθημάτων στην αίθουσα θα εξοικειωθείτε με τα βήματα, τις τεχνικές, τους χορευτικούς συνδυασμούς, θα μάθετε το ρυθμό, θα μετράτε… Όμως δεν αρκεί αυτό! Μην περιμένετε το επόμενό σας μάθημα για να θυμηθείτε αυτά που μάθατε στο προηγούμενο. Βάλτε μουσική στο σπίτι, ντυθείτε άνετα και εξασκηθείτε! Επαναλάβετε αυτά που μάθατε και προσθέστε στις κινήσεις σας το δικό σας προσωπικό στυλ!

Πάνω από όλα διασκεδάστε το και περάστε καλά!

Εύα Καλαβρή