Φωτογράφιση με αφορμή τις εξετάσεις της Royal Academy of Dance

Οι εξετάσεις μας κάνουν καλύτερους…!

Πόσες φορές έχουμε δώσει εξετάσεις στη ζωή μας;;; Και πόσες φορές ακόμη θα δώσουμε;;; Για να ανταπεξέλθουμε το άγχος και το φόβο που μας προκαλούν όλων των ειδών οι εξετάσεις που κατά καιρούς δίνουμε πρέπει να καταφέρουμε να δούμε και τη θετική τους πλευρά! Με αφορμή τις επικείμενες εξετάσεις της Royal Academy of Dance στο κλασικό μπαλέτο, εμείς εδώ στη Σχολή Χορού Παρασκευή Υφαντή, θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε σε φωτογραφίες τα συναισθήματα των παιδιών και των καθηγητών την περίοδο των εξετάσεων και να ξορκίσουμε το άγχος καταγράφοντας και θετικά συναισθήματα…

Γιατί δίνουμε εξετάσεις;

Οι εξετάσεις είναι ένα κίνητρο για να προσπαθήσουμε δυσκολότερα πράγματα και η επιτυχία στις εξετάσεις είναι η απόδειξη ότι προχωράμε μπροστά, εξελισσόμαστε, προοδεύουμε και γινόμαστε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε.

Οι εξετάσεις είναι αυτό-επιβεβαίωση. Πάντα πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι οι εξετάσεις και ειδικά οι συγκεκριμένες στο μπαλέτο δεν είναι εξετάσεις ζωής, δεν κρίνουν το μέλλον μας, απλώς κρίνουν τις επιδόσεις μας στο αντικείμενο. Ο σκοπός άλλωστε της Royal Academy of Dance όπως αναφέρει και στο site της στο κομμάτι των εξετάσεων είναι να αξιολογήσει, να παρακινήσει και να επιβραβεύσει τους μαθητές, να τους παρέχει ευκαιρίες για πρόοδο και επίτευξη.

Φυσικά, όσο και να θέλω να τονίσω τα θετικά των εξετάσεων, όλοι έχουμε νιώσει και την αγωνία καθώς αναμένουμε να έρθει η σειρά μας για να χορέψουμε το “dance” ή να τρέμουν τα πόδια μας όταν έρχεται η ώρα που η εξετάστρια εκφωνεί τα βήματα του ελεύθερου enchaînement… Όμως είναι και δημιουργικό αυτό το άγχος διότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγούμε καλύτεροι και σίγουρα πιο δυνατοί, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Μην αγχώνεστε λοιπόν, φορέστε τα νουμεράκια σας, κρατήστε ανά χείρας τα παπούτσια του character και τις pointes και μπείτε στην αίθουσα… με τον αέρα μιας μπαλαρίνας!

Καλή επιτυχία!!!

Ευχαριστούμε πολύ τον συνεργάτη μας και πολυ-βραβευμένο φωτογράφο Δημήτρη Τσινιά για τις φωτογραφίες!

 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ…